Les famílies de Dincat a Barcelona “Els nostres drets no cauran”

• Famílies Dincat i el Col·legi d’Advocats de Barcelona van organitzar conjuntament aquest acte per denunciar els problemes d’accés als serveis i les problemàtiques derivades de la Llei de Dependència

• L’acte va tenir lloc el dissabte 11 d’octubre a les 10:30 al mateix Col·legi d’Advocats.

Des de Dincat creiem que és el moment de donar encara més visibilitat a les greus dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament per accedir a serveis d’atenció bàsics (serveis d’atenció diürna i d’acolliment residencial) i denunciar les problemàtiques que pateixen les famílies per la Llei de Dependència.

L’acte va consistir en una roda de premsa amb testimonis de famílies i persones amb discapacitat i amb la representació també de l’ICAB, que hi participarà amb un diputat de la Junta de Govern d’aquesta corporació (10:30h). A banda de la roda de premsa, hi va haver una acció visual i simbòlica al jardinet d’entrada del Col·legi d’Advocats (11.30h). A continuació, es va anar  a la Delegació del Govern per lliurar un document amb les reivindicacions corresponents.

L’acció visual va ser la construcció d’una pinya castellera on sortia un pilar que culminava amb un cartell on es llegia el lema “Els nostres drets no cauran”. La pinya estava formada per les famílies i totes aquelles persones que són el suport i la xarxa del col·lectiu –vestides amb una samarreta de color taronja, el color de la discapacitat- i el pilar simbolitzava les persones amb did i els seus drets.

Tots junts vam fer pinya!

Comentaris: