Presentació de la Coral Aprodisca a la I Trobada de lleure i voluntariat de Dincat

foto-grup-coralSota el títol “Desenvolupar relacions amb la comunitat”, l’objectiu de la trobada és compartir coneixements i experiències en aquests dos àmbits essencials per a la inclusió a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.

La trobada té lloc el dissabte 30 de novembre.

Dincat, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés, organitza el pròxim dissabte 30 de novembre la 1a Trobada de lleure i voluntariat que tractarà sobre com desenvolupar relacions amb la comunitat. La finalitat és compartir coneixements, eines, recursos i experiències entre entitats que treballen en aquests dos àmbits per exportar idees que puguin enriquir el dia a dia de les associacions.

Actualment, prop de 100 entitats de Dincat treballen amb el lleure com a eina d’inclusió social i les nostres associacions federades compten amb el suport de 1.500 voluntaris/es, una figura també essencial per continuar avançant en el procés d’integració del col·lectiu.

Les persones interessades s’han d’inscriure en el butlletí que s’adjunta i enviar-lo, degudament omplert, abans del 27 de novembre a oferrerons@dincat.cat.

PROGRAMA

9h Benvinguda i lliurament documentació

9:20h Presentació de la trobada a càrrec de Sònia Fajardo, directora de formació en lleure i acció social de la Fundació Pere Tarrés; Maite Molinos, vocal del Grup Permanent de Lleure de Dincat i Maika García, comissió de voluntariat de Dincat

9:30h Conferència.“Desenvolupar relacions amb la comunitat” amb Asun Jauregi, responsable dels Garagunes de Ordizia i Legazpi de Fundación Goyeneche

11h Pausa- cafè

11:30h Espais de reflexió

– ESPAI 1. Ètica en el voluntariat a càrrec de Begoña Román, doctora en Filosofia i Professora de la UB (Universitat de Barcelona)

– ESPAI 2. El lleure de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament amb Gema Alcolea, directora del servei de lleure de Pauta

12:30h Presentació bones experiències

 

TAULA 1. El voluntariat

– Experiència 1. Suport en l’esport inclusiu. Fundació Privada Àuria

– Experiència 2. La Coral. Aprodisca

– Experiència 3. AISBAND. Ayuda a la infancia sin recursos

– Experiència 4. Voluntariat a la inversa: som voluntaris del Campionat del Món de Natació 2013. Junts en Acció

 

TAULA 2. El lleure

– Experiència 1. Documental Diferents. Grup Caliu

– Experiència 2. Inclusió en el lleure, una experiència en esport: gimnàstica artística. Junts en Acció

– Experiència 3. TAMS: Taller de JOC Moriu i Sensorial. Jocviu

– Experiència 4. Wastenity Elisava—Lúdàlia—Betahaus. Fundació Ludàlia

13.45h Clausura de la trobada

 

Més informació

Comentaris: