1a Mobilització d’APRODISCA a Montblanc i a la Selva del Camp #10anyscongelats

Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions

El passat 31 de gener va tenir lloc la primera mobilització de les entitats del sector de la discapacitat per denunciar que les administracions de l’estat i de la Generalitat no atenen les nostres necessitats, nosaltres ho vàrem fer a la plaça Major de Montblanc i de la Selva del Camp, amb la col·laboració de la població i entitats i/o institucions del territori.
La manifestació està convocada per AEES Dincat per exigir millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats i dels Centres Especials de Treball. La protesta va anar publicada a les xarxes socials amb les etiquetes #SalvemelsCETs #10anysoblidats #10anyscongelats

Les organitzacions i entitats sense ànim de lucre del tercer sector dedicades a l’atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, amb paràlisi cerebral/pluridiscapacitat i amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’àmbit de l’atenció precoç, denunciem la situació injusta que patim des del 2009 a causa de la congelació i posterior retallada de les tarifes amb les que la Generalitat de Catalunya finança els serveis d’atenció a aquestes persones.
Entre d’altres conseqüències, ha compromès seriosament l’atenció a les persones, la sostenibilitat i el poder adquisitiu de les persones treballadores; conseqüències que concretament afecten a més de 100.000 persones ateses, més de 20.000 professionals i més de 400 entitats.

Durant aquesta dècada, no només hem hagut d’assumir l’impacte de les retallades i congelació, sinó que també hem hagut de fer front a un increment acumulat dels costos d’un 9,33%. Malgrat que el cost de la vida s’ha encarit significativament (amb un IPC acumulat del 15,90% a Catalunya i un increment de 5 punts de l’IVA), els serveis a les persones s’han continuat prestant amb la menor afectació possible gràcies a l’esforç i compromís de les entitats i els professionals.
Davant la gravetat de la situació, hem traslladat al Govern de la Generalitat, de manera reiterada i des de múltiples instàncies, la necessitat d’un pla urgent de recuperació que contempli una actualització i increment de preus per aturar aquesta pèrdua continuada dels últims deu anys. Aquesta recuperació és del tot necessària per evitar el col·lapse del sector, per no comprometre més l’atenció a les persones i poder millorar les condicions salarials dels professionals.
Fins a data d’avui, la resposta del Govern de la Generalitat ha estat una negativa a acordar un pla de recuperació, i davant d’aquesta situació, les entitats no podem assumir més greuges en detriment de les persones que atenem i exigim al Govern  coresponsabilitat i acció política.

 

 

Comentaris: