APRODISCA renova i amplia la certificació del sistema de qualitat

01072016_Doc_233242Des del 2004 APRODISCA disposa d’un sistema de gestió de qualitat segons la norma UNE-EN-ISO 9001:2008 certificat per AENOR, i que fa referència a tota la gestió dels serveis residencials, terapèutics, formació ocupacional, servei ocupacional d’inserció i unitat de suport a l’activitat professional (USAP).

Per a l’entitat la gestió de la qualitat és un element clau en l’estratègia empresarial, i per això aquesta certificació suposa una recompensa al nostre compromís amb la qualitat. De fet, amb l’obtenció de la ISO 9001 es compleix un dels objectius, el de crear un model de gestió orientat al client per satisfer les seves necessitats i expectatives d’una manera eficaç i eficient.

Aquesta certificació ISO 9001:2008 és la culminació d’un conjunt de polítiques, procediments i eines que s’han adoptat a la nostra entitat aquests darrers anys, amb l’objectiu d’aconseguir les fites establertes en matèria de qualitat.

Els principals beneficis que comporta la implantació dels sistema de qualitat són mantenir i millorar l’eficàcia i adequació del sistema de gestió de la qualitat, en posar de manifest els punts de millora. Consolidar les bases de la gestió de la qualitat i estimular a l’entitat per entrar en un procés de millora contínua i augmentar la motivació i participació del personal, així com millorar la gestió dels recursos.

Enguany doncs, ens han atorgat i renovat el certificat que consolida la gestió feta fins ara, i que dóna un pas més amb l’ampliació d’aquest amb el servei de lleure, el voluntariat i dels serveis de neteja industrial i de col·lectivitats.

 

 

 

Comentaris: