APRODISCA rep la visita del alumnes del UEC Cunit i El Vendrell

El passat dilluns dia 24 d’abril vam rebre la visita dels alumnes del UEC Cunit i El Vendrell, en motiu d’una activitat que realitzen en el marc d’un projecte europeu SAME WORLD – Sustainability.Awareness.Mobilization

Un treball amb el títol FAST FOOD versus SLOW FOOD. D’ON VE EL QUÈ MENGEM?

Sota les temàtiques dels aliments, la procedència, consum, economia social i solidària i el medi ambient, amb l’objectiu de crear un espai de reflexió sobre un aspecte tan quotidià com són els aliments. D’on venen? Com ens arriben? En quines condicions treballen les persones que elaboren els aliments que mengem? Quina relació hi ha entre els aliments i el canvi climàtic, la justícia social i ambiental.

Primer els vam explicar una breu història sobre els nostres inicis, de l’objectiu de l’entitat i de com la societat canvia i per tant nosaltres ens hem anat adaptant a les necessitats de les demandes de les persones amb diversitat funcional que atenem i/o entren per primera vegada per la porta.

Seguidament vam fer una visita per a les instal·lacions amb explicació també per part dels monitors responsables que van descriure el que feien i que de manera molt encertada van fer interactuar molt positivament els nois/es del CET amb els alumnes, on aquests els van fer preguntes sobres les peces, què eren i per a què servien. A continuació van fer la visita a l’STO i SOI on els alumnes es van mostrar molt amables i sensibles amb els nois/es de l’entitat i les seves explicacions.

Per últim i amb l’equipament necessari, van visitar la indústria alimentària veient els processos de manipulat, elaborat i envasat dels productes ecològics que s’elaboren per comercialitzar amb la marca Hortus com també els que són per d’altres clients. Es van mostrar molt curiosos per les salses preguntant on es venen i amb quina marca.

La visita va acabar al migdia, moment en el que varen prendre l’ECOMOS que tenien encarregat per emportar i dinar a Altafulla a la visita que feien per la tarda a l’hort de la Sínia, on van anar a veure com es treballa la terra i la importància de saber d’on provenen els aliments.

Comentaris: