Divendres dia 31 de maig, deixa el tabac!

Aquest divendres deixem el tabac!

El dia 31 de maig, és el dia Mundial sense tabac declarat per l’Organització Mundial de la Salut, i des d’APRODISCA ens hi volem sumar! 

Hem fet una campanya que amb la col·laboració de totes i tots volem aconseguir que en tot el dia no es fumi en els centres de treball de l’entitat!

Sabies que el tabaquisme encara continua sent a dia d’avui la primera causa de mortalitat evitable a Espanya.  Aproximadament el 80% de l’excés de mortalitat atribuïble al tabac està relacionat amb les malalties cardiovasculars, el càncer de pulmó i la malaltia pulmonar obstructiva crònica.

Us animem a tots a deixar el tabac, i compartim alguns consells que en cas que siguis fumadora o fumador, et poden ajudar a deixar-ho:

  • Fixa un dia concret per deixar-ho. Et proposem el dia 31 de maig, però per deixar-ho definitivament, n’has d’estar convençuda/t. Assenyala la data definitiva al teu calendari!
  • Explica-ho a tot el teu entorn. Fes-ho públic.
  • Treu el tabac de la teva vida.  Fes desaparèixer els cendres i tot el pugui recordar al tabac.
  • Busca ajuda professional. La nicotina crea addicció bioquímica. Un/a professional t’aconsellarà dels passos a seguir correctament.
  • Aprèn dels errors anteriors.  Revisa amb detall per què van fracassar els intents previs i anticipa quins són els teus punts febles.
  • Fes una llista de sensacions. Enumera quines coses t’aportava el tabac i busca formes de continuar gaudint d’elles.
  • Premia’t: t’ho mereixes. Tingues preparada una sèrie de reforços positius per a cada fita que aconsegueixis: deu dies sense fumar, un mes, mig any…
  • Més exercici i menys alcohol. Deixar-ho és una revolució bioquímica. Al poc temps començaràs a notar sensacions saludables, el signe que estàs en el bon camí.

Per últim, us aconsellem que us descarregueu als vostres smartphones, l’aplicació “Respirapp”, una aplicació gratuïta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que t’ajudarà a deixar de fumar en quatre setmanes, i on podràs portar un control personal de la teva activitat i compartir aquesta experiència a les teves xarxes socials. La plataforma està disponible tant per IOS com Android.

Més info, al següent enllaç https://www.aecc.es/es/actualidad/noticias/respirapp

Comentaris: