Dos Autogestors d’APRODISCA al Tercer Fòrum consultiu de plena inclusió a Oviedo

El passat dijous 29 d’octubre el Sergi Hurtado i el Marc Farré  2 autogestors d’APRODISCA juntament amb 26 companys de DINCAT van agafar l’avió rumb a Oviedo per assistir al III Fòrum d’inclusió social, que es va celebrar a Oviedo.

Divendres 30 de octubre es donava inici al Tercer Fòrum consultiu de la plena inclusió, amb el lema “Creamos en la Plena Inclusión” un esdeveniment que va reunir més de 400 persones de tota Espanya a l’Auditori Príncep Felip, i en el que van participar familiars, persones amb discapacitat, professionals i voluntaris. Un espai on el moviment associatiu de la discapacitat intel·lectual debatia sobre el futur del sector. L’acte va ser inaugurat pel president de la Plena Inclusió i l’alcaldessa d’Oviedo, la que es va mostrar molt agraïda de que es celebrés per segona vegada aquest fòrum a la seva ciutat.

Es va dividir amb tres parts: Les famílies, teixit associatiu  i com influeix la discapacitat en el món actual. Es va incentivar a les famílies que van parlar dels seus fills/es i de les mancances en que es trobaven actualment, comentant que els metges haurien de rebre més formació per atendre a les persones amb diversitat funcional, i que els parlessin directament a elles i no a les seves famílies, com també a l’hora de fer les valoracions de grau.

Es va destacar que si el govern no dóna diners a les entitats no es poden fer projectes i tirar endavant, un usuari comentà que havien hagut de tancar el CET on treballava per manca de recursos, i que les empreses haurien de donar més oportunitats laborals a les persones amb diversitat funcional, ja que poden realitzar la feina igual que les altres, només els cal les adaptacions necessàries per a fer-ho.

Finalment, de la jornada en sortiren nou línies de treball: Aposta per la plena ciutadania, suport a les famílies des d’un enfoc centrat amb la família, reivindicació d’un escenari jurídic que garanteixi els drets i la vida de les persones, treball amb xarxa i aliances amb altres organitzacions de l’entorn, aposta per canviar els serveis, sempre de qualitat, cap a d’altres més inclusius, implicació de les famílies i les persones més joves, major visibilitat a les persones, les seves famílies i les seves entitats, reivindicació de drets i majors suports, millor organització i treball en conjunt.

Va tancar l’acte la consellera de Benestar Social del govern d’Astúries, en el que va destacar que faria tot el possible per obtenir més recursos per integrar aquestes persones amb plena normalitat a la societat.

Aquí teniu el vídeo de tota la jornada, on veureu la intervenció del Marc Farré al minut 1:43:40 i la del Sergi Hurtado al 2:08:50

Comentaris: