El nostre company Marc Farré demana el dret al vot accessible per a invidents en aquestes eleccions municipals

Marc-votant

El Marc és de Vimbodí i Poblet i treballa a la nostra entitat des de fa 8 anys, forma part de les persones que són la imatge visible i telefònica de la recepció d’APRODISCA Montblanc.

La seva carta:

Em dic Marc Farré, sóc invident des de naixement i el motiu pel qual m’he decidit d’escriure aquesta carta és perquè aquestes eleccions municipals no tindré el vot accessible.

Des de fa dos legislatures a les eleccions autonòmiques i estatals he tingut el vot accessible, és a dir, he pogut votar de manera autònoma sense l’ajut d’una tercera persona.

Quan s’acostava el període electoral des de l’ONCE ja m’informaven si volia sol·licitar el vot accessible i a més se’n feia difusió pels mitjans de comunicació.

Amb una trucada al Ministeri de l’Interior dones les teves dades personals i quan arriba el dia de les eleccions en el teu col·legi electoral tens el kit amb tota la informació necessària escrita amb braille per poder votar. El programa electoral de cada partit escrit amb braille  per poder-lo llegir,  un sobre gran on hi ha diferents sobres amb el nom escrit amb braille del corresponent partit i a dins hi trobem la corresponent papereta.

Aquest any apropant-se ja el període de les eleccions locals, m’he informat a l’ONCE d’on es tenia que demanar, la meva sorpresa ha estat quan m’han dit que a Catalunya no hi haurà el vot accessible per les persones invidents en aquestes eleccions municipals.

Penso que és totalment denunciable, el fet de que estiguem al segle XXI i no es disposi d’un sistema electoral perquè les persones invidents puguin votar de manera totalment autònoma sense l’ajut d’una tercera persona, tenim el mateix dret que qualsevol altra persona.

D’altra banda, em pregunto  perquè hi ha comunitats que sí que podran disposar d’aquest sistema?

Penso que hem de fer ressò d’aquests casos, així la societat va prenent consciència de com és el dia a dia dels col·lectius que ens envolten.

Marc Farré Armengol

One thought on “El nostre company Marc Farré demana el dret al vot accessible per a invidents en aquestes eleccions municipals

Comentaris: