El Xavi Orno a la presentació a Tortosa del decàleg de DINCAT

El passat mes de desembre, DINCAT va editar un decàleg amb el títol: 10 pautes per donar suport a una persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament com a client , es tracta d’un document pràctic que dóna consells als comerciants sobre com tractar i dirigir-se a les persones amb discapacitat intel·lectual en el moment de ser ateses en una botiga, una cafeteria o un restaurant, i que ha estat elaborat pels companys de la federació.

El passat dia 23 de febrer es va fer una presentació d’aquest decàleg a Tortosa, en el que va participar el nostre company Xavi Orno com a membre de l’Observatori de Drets de DINCAT. L’acte va començar amb aquesta intervenció del Ciprian de la Fundació Mercè Pla, que deia: “Avui estem aquí perquè, de vegades, quan anem a comprar a una botiga o a sopar a un restaurant, es donen situacions que ens fan sentir una mica incòmodes”

 “És important que es respecti el nostre ritme, que la informació sigui clara i que no es dirigeixin a nosaltres com si fóssim nens”, va explicar Xavi, qui -tot sigui dit- va deixar a tothom amb la boca oberta per la seva gran capacitat comunicativa i habilitat per a parlar en públic.

Van ser moltes les persones que hi van assistir, famílies, professionals, botiguers … com també periodistes interessats en allò que es volia explicar, sortint doncs per la tele, la ràdio i els diaris.

En acabar la presentació, diferents grups d’alumnes de l’Escola i persones del Centre Ocupacional de la Fundació Mercè Pla, van anar a repartir exemplars del decàleg per les parades del mercat i pels comerços del centre de la ciutat, tot explicant als botiguers el seu contingut.

Una interessant experiència que ja estan pensant en fer presentacions del decàleg en altres pobles del territori per tal de poder explicar tots aquests consells.

Us deixem un vídeo de la presentació a Tortosa, també podeu veure al Xavi Orno al telenotícies comarques al minut 00:39 http://ow.ly/YYa9w

Comentaris: