Els nois/es del centre ocupacional actors per una dia en l’obra de teatre social de Fundació Repsol a Tarragona

Fundació Repsol porta el programa de teatre adaptat al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau de Tarragona “Yo me bajo en la próxima ¿y usted?”, l’emblemàtica obra de l’Adolfo Marsillach ha fet la penúltima parada de la seva gira a la ciutat catalana. L’artista i productora Blanca Marsillach s’ha unit un any més per apropar el teatre social a les persones amb discapacitat i adaptant l’obra del seu desaparegut pare.

Fundació Repsol i Varela Produccions refermen així el seu compromís per incorporar a les persones amb discapacitat en tots els sectors de la societat, amb l’ajuda dels voluntaris de Repsol i fent participar les persones pertanyents a diferents entitats socials de la zona. Aquesta obra ha suposat un gran pas cap a la plena integració d’aquest col·lectiu, que ambdues entitats porten perseguint des de fa sis anys, agrupant al damunt d’un escenari a actors professionals amb i sense discapacitat.

Per a Fundació Repsol, contribuir a la integració social de les persones amb discapacitat és un dels objectius en els quals està més compromesa i, per a això, treballa en iniciatives que abasten l’educació, la cultura i l’esport, promovent activitats inclusives que portin a la integració total d’aquest col·lectiu en un marc d’igualtat d’oportunitats.

Yo me bajo en la próxima ¿y usted?, que també es podrà veure el 22 de maig a Madrid, ha fet aquí la seva penúltima parada de la gira 2015, després de l’èxit de les representacions a Madrid, la Corunya, Cartagena i Bilbao, en les quals el públic assistent, amb la selecció de diferents associacions per a persones amb discapacitat i d’entre elles APRODISCA.

En aquesta edició s’enfronten a un repte nou, ja que és la primera vegada que un actor amb capacitats diferents es fa càrrec dels tallers en gira i viatja amb la companyia: Adela Estévez, personatge principal de l’espectacle, qui, acompanyada de Xabi Olza (també director) i Natalia Moya, fa partícip al públic de les peripècies dels protagonistes. De l’obra (adaptada originalment per Darío Facal segons la selecció de textos de Mercedes Lezcano) s’han triat les millors escenes, aconseguint així que el repertori sigui més reduït i accessible.

Yo me bajo en la próxima ¿y usted? explica la història d’una parella, que després de conèixer-se en un vagó de metre, va travessant diferents etapes en la seva relació; dues persones que es van enamorar molt joves expliquen els seus problemes i desavinences en clau d’humor, compartint amb el públic les seves vivències. Després de mitja hora de representació, els espectadors van poder tenir l’oportunitat de pujar a l’escenari amb els tres actors a interpretar les diferents escenes de l’obra, improvisant i convertint-se en actors per un dia.

Destaquem la recreació de l’escena d’un romàntic viatge en creuer a Mallorca, una sirena de vaixell i el cant d’unes gavines portuàries ambientava el moment que va ser protagonitzat per la Yolanda García, que es trobava marejada i una mica enfadada i el Jordi Freisó ram de flors en mà, intentava conquistar-la. Una divertida escena en la que el Jordi i la Yolanda ho van fer d’allò més bé amb grans aplaudiments per part dels assistents.

 Enhorabona a tots!!

Us deixem aquí l’audio del reportatge emès el 2 de juny en el programa Hora Camp de Cadena Ser Tarragona realitzat per Laia Flórez, on parla del secret de l’èxit d’aquesta obra i en la que la nostra companya Mila hi aporta el seu comentari.

Comentaris: