Excel·lents resultats de la Secció Esportiva d’APRODISCA als XI Jocs Special Olympics

Des del dijous dia 30 d’octubre fins el diumenge dia 2 de novembre, es van celebrar entre Barcelona i Calella els esperats Specials Olympics Catalunya 2014. Un total de 12 esports 3 Esports a Barcelona: Bàsquet, Tennis i Vela. I 9 Esports a Calella: Atletisme, Hoquei Interior, Handbol, Bàdminton, Gimnàstica, Tennis Taula, Petanca, Futbol Sala i Natació.

En aquesta edició és va comptar amb la participació de 1.600 esportistes acompanyats dels seus entrenadors, delegacions convidades d’arreu d’Espanya com també delegacions convidades d’arreu del món.

15 esportistes de la Secció Esportiva d’APRODISCA van participar-hi competint en els esports d’atletisme i natació, aconseguint un total de 29 medalles!

  • En Natació: 3 medalles d’or, 4 medalles de plata, 2 de bronze i 7 de participació.
  • En Atletisme: 3 medalles d’or, 5 medalles de plata, 4 de bronze i 1 de participació.

ELS JOCS

El dijous dia 30 d’octubre després de dinar, un autobús de l’organització, recollia als nostres esportistes, acompanyats de l’entrenadora i tres voluntaris de la casa, a les instal·lacions d’APRODISCA Montblanc i seguidament a la Selva del Camp. Després de recollir dos clubs mes, El Ventall del Vendrel i Junts en Acció de Sant Pere de Ribes, arribàvem a  les 16:30h a les instal·lacions esportives de la Mar Bella de Barcelona per a celebrar amb la resta d’esportistes, entrenadors, voluntaris i familiars, l’acte inaugural dels Jocs, que va ser retransmès pel programa Esport 3 de TV3, a les 19:00h de la tarda.

Amb el jurament de l’esportista “Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo; deixeu-me ser valent en l’intent”.  es va donar pas a l’inici dels Jocs Specials Olympics amb un acte inaugural multitudinari, ple de ritme, llums, colors, i sobretot amb molta força i energia per part de tots els participants!

En acabar l’acte inaugiral, tots els equips es van desplaçar a Calella per allotjar-se en 4 hotels de la ciutat. Nosaltres ens vam instal·lar a l’Hotel Catalonia, amb un gran nombre d’equips.

El divendres, durant tot el dia és van realitzar les Semi Finals del diferents esports per a poder elaborar les Series Finals el mes equitatives possibles, aquestes es realitzaven entre el dissabte matí i tarda i diumenge matí. Les proves de resistència, passaven a Final Directa sense haver de realitzar la prèvia Semi Final.

Un dels nostres Atletes, l’Antonio R. va realitzar la prova directa dels  5.000m llisos a les 18:30h de la tarda del divendres dia 31 d’octubre. Una cursa complicada amb un alt nivell dels participants, aquests, no li van posar gens fàcil al llarg de la prova. L’Antonio, va disputar-se el segon i tercer lloc durant bona part de la cursa, però en les voltes finals, el contrincant va superar-lo aconseguint deixar una distància prudencial per a que l’Antonio no el pogués avançar. Dels 4 participants, un va abandonar als 1.500 metres aprox. Les medalles de les proves de resistència, és van lliurar el diumenge dia 2 a les 11:30h del matí a la pista d’atletisme. Merescuda medalla de bronze, enhorabona Antonio, pel teu esforç, la teva perseverança i sobretot per fer allò que tant t’agrada lluitant fins a l’últim moment.

Dissabte pel matí 8 esportistes de l’equip de natació van realitzar les Finals en les proves de:

  • 25 metres Crol: Marta S. (m. plata), Esther F (quarta), Sergi H (quart), Alberto N (m. d’or), David G. (m. d’or), Jordi C. (m. de plata).
  • En els 25 metres braça: Sergi H (m. de plata), Alberto N. (m. de participació per error tècnic).
  • En els 25 metres esquena: Esther F (5ena), David G. (m. d’or), Jordi C. (5é)
  • El Jordi F, va realitzar la prova de 25 metres sense estil ni flotació, en aquesta ocasió, els nervis li van jugar una mala passada i va requerir el suport de l’entrenadora en primers metres de la cursa. Aquest suport, el va ajudar a agafar confiança i valentia per a realitzar els últims metres nedant sol i amb molta força (m. bronze) Enhorabona Jordi!
  • En els 25 metres flotació: el Jordi F., va realitzar una excel·lent cursa (m. bronze)
  • Al final del matí és va disputar els 25 metres papallona. La Marta S (quarta) i la Joana P (m. de plata)
  • Per la tarda la Joana va realitzar la Final Directa en la prova de 50 metres crol, lluitant per la tercera posició al llarg de la cursa, però en els últims metres un canvi de ritme la va col·locar en (quarta posició).

Dissabte pel matí els membres de l’equip d’atletisme van tenir l’oportunitat de realitzar entrenaments dels concursos (Salt de llargada i llançament de pes) a la pista d’atletisme.

Les Finals d’aquest esport, es van dur a terme dissabte per la tarda i durant el diumenge pel matí. 6 atletes, hi van participar:

En la prova de 100m llisos: Glòria C. (m. bronze), Esther F (m. plata), Cristina P (m. plata), Roger L. (m. plata), Alejandro C. (m. d’or), Jordi B. (m. plata)

  • Salt de llargada: Glòria C. (quarta), Esther F. (m. plata), Roger L. (m. d’or amb una marca de 3’85m), Sandro C. (m. bronze)

Dissabte per la nit, els esportistes, entrenadors, voluntaris i familiars, van poder gaudir d’una multitudinària festa de l’esportista, des de les 10:00h de la nit i fins la 01:00h de la matinada.

Diumenge pel matí, la Cris P amb un llançament (3kg pes) de 4’68m, la va col·locar en tercera posició (m. bronze). Seguidament el Jordi B. va realitzar un llançament de 8’5m en la prova de 4kg pes, guanyant la medalla d’or!!

Un cop finalitzades totes les proves a la pista d’atletisme, l’organització va lliurar les medalles d’aquelles proves que es van realitzar Final directa entre el divendres i el diumenge. L’Antonio va comptar amb gairebé tots els esportistes d’APRODISCA que li van donar suport.

Un cop acabat l’acte, tots els participants es van reunir al Village dels Jocs per a participar en l’acte de Cloenda. Després de l’acte, dinar als hotels on érem allotjats i retorn cap a casa després de 4 dies inoblidables.  Els Jocs Special Olympics són un punt de trobada per a milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè al marge de la competició són sinònim de convivència, activitats socials, lleure i reconeixement del paper que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen a la nostra societat.

De nou, volem agraïr als esportistes, el seu esforç, dedicació i compromís en els entrenaments i les competicions, el companyarisme amb els monitors i companys, la il·lusió… EL SUPERAR-SE CADA DIA.

També als familiars que competició rere competició, hi són presents donant suport i ànims als esportistes, col·laborant, reforçant aquest gran treball. I sobretot… agraïr un cop més el suport dels tres voluntaris d’APRODISCA que ens van acompanyar. La Carme R., l’Arnau S. i l’Ivan E.  Moltes gràcies per a passar la castanyada amb tots nosaltres, sense el vostre suport, part del nostres esportistes no hi haguessin pogut participar. Estem orgullosos de tenir un equip de voluntaris que ajudin a tirar endavant el somni i il·lusions del nostre col·lectiu.

Esportistes, familiars i voluntaris, tot això no seria possible sense tots vosaltres!

Molta força i a seguir entrenant, que la temporada esportiva 2014-2015 només acaba de començar!

 

Comentaris: