Excel·lents resultats en el primer campionat de natació de la temporada!

El passat diumenge dia 24 de gener, com ja és habitual en aquestes dates, va tenir lloc a la piscina de Can Llong del CN Sabadell el 36è Campionat de Catalunya de Natació que organitza anualment l’ACELL, la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics, amb un total de 363 esportistes de 30 clubs d’arreu de Catalunya i Andorra. Aquests, van realitzar proves en diferents disciplines com crol, esquena, papallona, relleus, braça o proves adaptades i en diverses distàncies (25 metres, 50 metres, 100 metres i relleus 4×25 metres). Els esportistes van poder escollir dues proves més un relleu, d’un total de 17 proves diferents.
L’equip de la Secció Esportiva d’APRODISCA va realitzar un dels millors campionats amb uns resultats magnífics per part de tots els esportistes. Un total de 3 nedadores i 8 nedadors, van aconseguir 9 medalles d’or, 4 medalles de plata, 2 medalles de bronze, 5 medalles de participació i dues desqualificacions per millora de la marca personal en més d’un 15%.

LA COMPETICIÓ 

50 metres crol – La Xènia M va ser la primera de competir realitzant una cursa constant i sense abaixar el ritme en cap moment, es va posicionar en 1a posició des dels inicis de la cursa posant-li difícil a l’adversària. En aquesta cursa només hi van participar dues esportistes. La Xènia va obtenir la primera medalla d’or de l’equipL’Eduard A va realitzar una emocionant cursa on va ser capaç de millorar la seva marca personal en més de tres segons, en el que va quedar segon de quatre esportistes enduent-se la medalla de plata.

25 metres flotació – El Jordi F va aconseguir quedar en 1a posició dels 4 participants en la prova.

25 metres crol – En aquesta prova, l’Esther F va situar-se al capdavant de la competició i va aconseguir la medalla d’or de 5 nedadores.
El David G va aconseguir una 6a posició amb una cursa molt igualada i emocionant de set esportistes.
En Xavi Orno va ser desqualificat per millorar més del 15% la seva marca personal. De fet, volem felicitar-lo, ja que va millorar-la més de 8 segons!!! Després de veure aquesta gran millora es va conformar satisfet en recollir la medalla de participació.

L’Alberto N com ja ens té acostumats, va realitzar una excel·lent cursa. L’entrada a l’aigua correcta el va ajudar a posicionar-se en primer lloc des de l’inici. Va ser molt constant i va lluitar sense abaixar el ritme en cap moment. Va pujar a la part més alta del podi per a recollir la medalla d’or!!
El Sergi H i el Sandro van nedar a la sèrie 38, quedant tercer i quart respectivament. A la sèrie 40 en Fèlix R, van quedar en 7a posició de 7 participants.

25 metres braça masculí – Abans de dinar a la sèrie 49, el Sergi H es va col·locar en 2a posició aconseguint la medalla de plata. En la següent sèrie, el seu company d’equip l’Alberto N que va quedar en 1a posició després de veure com desqualificaven a la resta de contrincants de la sèrie per errors tècnics.

25 metres esquena – L’Esther F es va col·locar en 1a posició a la sèrie 72 de sis participants. Per segona vegada, l’Esther pujava a la part més alta del pòdium a recollir la medalla d’or!
Pel que fa als nois que van realitzar aquesta prova, en David G va quedar a la sèrie 76, en Xavi va ser de nou desqualificat per millora de temps superant la seva marca personal en més de 13 segons!!
L’Eduard A i en Sandro a la sèrie 80 van quedar primer i segon respectivament, quan van veure que el guanyador de la prova passava a ser desqualificat per error tècnic.
En Fèlix tot i quedar dels últims en la cursa, va recollir la medalla d’or en veure com eliminaven a tots els seus contrincants per errors tècnics o millores de més del 15% de les marques.
L’Eduard Gili va recollir la medalla de bronze després de realitzar una cursa molt ràpida en aquesta prova on va competir contra 6 esportistes.

25 metres sense estil ni flotació – En Jordi F va quedar en 5a posició de 6 participants. Després d’una cursa amb petites dificultats a la sortida i una gran lluita personal, va ser capaç d’assolir l’objectiu de nedar tot sol sense ajuda de l’entrenadora ni dels elements de la piscina, 25 metres lluitats sense parar!

25 metres braça femení – La Xènia va realitzar una rapidíssima cursa col·locant-se al capdavant des de l’inici i millorant la seva marca personal en més de 5 segons, gairebé al límit de la desqualificació va obtenir la medalla d’or en una prova on s’iniciava en aquesta competició.

Un cop més, volem felicitar als esportistes per l’esforç, la implicació i l’esperit de superació. També, agrair el suport incondicional dels amics i familiars que van desplaçar-se juntament amb l’equip fins a les instal·lacions del CN Sabadell. A la Carme R i a l’Ivan E els dos voluntaris que ens van acompanyar, agrair la seva col·laboració desinteressada i recordar que un cop més fessin possible i accessible aquest campionat a aquelles persones que requereixen més suports.

A les Shakires de l’equip, que en aquesta ocasió no ens van poder acompanyar. Dir-los-hi que van ser presents amb nosaltres al llarg del campionat i que per al mes d’abril, tenim el segon campionat de la temporada, ànims campiones!

Moltes gràcies a tots per a ser tan magnífics, i ara… després dels bons resultats, toca seguir entrenant de valent! Som-hi campions!

Comentaris: