La Carme Sureda rep el premi d’Honor del Consell Comarcal

El passat 19 de maig a la sala noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu central del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va acollir el lliurament dels Premis d’Honor de la Conca de Barberà 2017.

Les candidatures dels premiats van estar presentades per ajuntaments i entitats de la comarca i es van valorar en una comissió formada per representants dels grups polítics del Consell Comarcal.

L’acte, va comptar amb la intervenció del president del Consell, Francesc Benet i del conseller de Cultura, Enric Capdevila, en la que es va reconèixer amb la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà a l’Associació Cultural Baixa Segarra de Sta. Coloma de Queralt en reconeixement a la tasca sociocultural i de recuperació del passat col·lectiu de la Baixa Segarra durant 25 anys. També rebia el mateix reconeixement l’Associació Medieval de la Llegenda de St. Jordi de Montblanc per la dinamització socioeconòmica i cultural que ha comportat per a Montblanc i per la Conca de Barberà aquests darrers 30 anys de vida. La tercera Distinció d’Honor va ser per la Carme Sureda i Bosch de Sta. Coloma de Queralt per la tasca que ha portat a terme al llarg de 30 anys al capdavant d’APRODISCA treballant a favor de les persones amb discapacitat.

A més, es lliuraven dos diplomes de Serveis Distingits a Alfons Alsamora i Jiballí de Vimbodí i Poblet per la tasca de difusió cultural a Vimbodí i Poblet i a Josep M. Sans i Travé, de Solivella, per la sensibilitat que sempre ha tingut i el suport que ha donat des dels càrrecs de responsabilitats que ha tingut al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Finalment, es premiava amb el Diploma de Reconeixement Comarcal a la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit SCCL de L’Espluga de Francolí per l’esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal i als estudiants Albert Sala Moreso i Joan Pérez Sánchez de Montblanc per haver obtingut la medalla d’or dels campionats de Catalunya de formació professional CatSkills en les categories d’estudis de Formació Professional de Polimecànica i Aplicacions de Software respectivament.

 

Comentaris: