La LADD proposa convertir Mas Sauró en un centre de primera acollida per a persones refugiades

foto mas SauroA Aprodisca ens sumem a fer ressò de la nota de premsa publicada per la (LADD).

Des de l’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat (LADD) volem fer una proposta en relació a la residència per a persones amb diversitat funcional Mas Sauró.

Aquesta residència, situada a Collserola amb una superfície de més de 3.000m2, va estar ideada per acollir una cinquantena de persones amb diversitat funcional i trastorns de conducta afegits. Des de la finalització de les obres, resta tancada i buida –a excepció de la presència de personal de seguretat i dels operaris que duen a terme les darreres tasques d’adequació de la instal·lació.

Des de la LADD vam denunciar que aquesta residència vulnera el dret de les persones usuàries a no quedar segregades de la vida quotidiana d’un nucli urbà. En concret, incompleix l’article 19 de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que parla del “dret a viure de manera independent i a ser inclòs a la comunitat”, quelcom que implica la capacitat de triar on es resideix, l’obtenció d’assistència i suport a la comunitat on viuen, i en particular, garantir l’accés a les instal·lacions i als serveis comunitaris. És a dir, que puguin participar del dia a dia del barri on habiten, per tal que no quedin exclosos dels serveis i de les activitats que allà es troben.

Les notícies dels últims dies en relació a fer de Barcelona una ciutat d’acollida per a les persones refugiades ens ha portat a fer una proposta concreta en relació a Mas Sauró. Utilitzar aquest espai com a centre de PRIMERA ACOLLIDA per a persones refugiades i des d’aquí redistribuir-les als recursos que posteriorment se’ls assigni.

Des de la LADD considerem que, en cap cas, Mas Sauró pot arribar a ser una residència permanent per a persones amb diversitat funcional i pensem que, tenint en compte la situació d’emergència en relació a les persones refugiades, pot ser un espai adient com a primera acollida a la ciutat de Barcelona.

Sabem que s’està treballant molt des de les administracions i les entitats per a l’acollida de les persones refugiades i des de la LADD ens hi volem sumar amb aquesta proposta.

Si desitgeu contactar amb la LADD:

Maite Ruiz

Presidenta

Telèfon: 629752887  Email:  maiteruiz@gmail.com / info@ladd.cat

Comentaris: