La Torre Mas Fàbregas al canal Reus Televisió

El passat mes d’agost la Torre Mas Fàbregas va ser protagonista d’un reportatge al canal Reus Televisió, que amb la nova cooperativa CoopCamp s’ha engegat un nou projecte amb la implicació d’APRODISCA. S’està buscant finançament per tal de poder rehabilitar aquest espai que està considerat com a bé cultural d’interès local. Es tracta d’una masia amb trets modernistes i noucenitstes a cavall entre el terme municipal de Constantí i el de Reus, construïda entre el 1916 i el 1919 a càrrec d’Evarist Fàbregas, el primer alcalde republicà que va tenir Reus.

Ara, aquest espai és propietat de la Generalitat però s’ha cedit a la nostra entitat per donar-li un nou ús social, que una vegada aconseguit el finançament necessari, es convertirà en una cafeteria basada en agricultura ecològica i que donarà feina a persones en risc d’exclusió social. D’aquesta manera, s’aconseguirà donar vida a un espai històric que ha tingut diferents usos al llar del seu segle de vida.

Joana Margalef, el record de la Masia Teresa

I sense marxar de la Masia Teresa, es dóna veu a Joana Margalef, una reusenca que hi va viure quan era petita i que ara ha pogut tornar a trepitjar aquest espai tan emblemàtic de la seva infància.

Comentaris: