L’artista japonès Wataru, regala un dibuix als nois/es de l’STO d’APRODISCA

Un grup de nois/es del servei de teràpia ocupacional realitzen un cop per setmana tasques de manteniment de l’hort del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, es tracta d’una activitat d’ocupació terapèutica, evitant així les feines rutinàries i amb l’objectiu de que els usuaris/es puguin adonar-se de l’assoliment d’un resultat material satisfactori, com és cuidar les plantes, veure el seu creixement i evolució.

Justament el dia 15 de maig, els nois/es varen coincidir al Museu amb l’artista japonès Wataru Koike, el qual manté una estreta relació amb el Museu, ja que hi ha exposat una sèrie de pintures abstractes com, Vida Wataru; Vida (Inochi), diàleg entre la seva obra i la poesia de Carles Duarte; Arigato, col·laboració amb el mestre xocolater Enric Rovira, plasmada en una sèrie de rajoles de xocolata de grans dimensions pintades a l’obrador del pastisser català; i la sèrie d’escultures de ceràmica Ten Nezasu, que forma part de l’exposició del museu des de l’any 2014.

L’artista estava preparant la seva presentació doble “performance”, en Ramon, el director del Museu va convidar als nois/es a veure com realitzava els dibuixos, van estar encantats de veure-ho i compartir una estona amb ell, fins i tot, els va ensenyar a dir gràcies en japonès “arigato” i que a més més el títol de la seva obra. Com ha resultat d’aquesta coincidència l’artista els va regalar uns adhesius amb el logotip del seu treball i el dibuix que va fer en la demostració d’aquell dia.

L’artista japonès, va néixer a Nagano, va abandonar fa deu anys el seu lloc de director de màrqueting en una empresa de productes alimentaris de consum massiu per dedicar la seva vida a l’art. Especialment per transmetre, a través de les seves obres, la importància de tres conceptes: Ai (amor), Yume (somni) i Wa (harmonia). Desenvolupa la seva feina i els seus projectes entre Japó i Catalunya.

Gràcies al Museu per deixar-nos cuidar el seu hort i l’artista Wataru pel seu dibuix!!

Arigato a tots!!

Comentaris: