L’Obra Social “la Caixa” renova la col·laboració amb deu entitats tarragonines, entre elles, APRODISCA.

El passat 23 de juny, la Diputació de Tarragona i l’Obra Social “la Caixa” van renovar el conveni de col·laboració amb 10 entitats tarragonines per a l’impuls del programa d’integració laboral de l’entitat financera, Incorpora, que té com a objectiu facilitar un lloc de treball a persones en risc d’exclusió. 

Les entitats que conformen el Grup Incorpora Tarragona són: Fundació Santa Teresa del Vendrell, Aprodisca, Fundació Gentis, Taller Baix Camp, Ecom, Ginac, Onada, Fundació Pere Mata, Fundació Intermèdia, Fundació Privada Formació i Treball i Creu Roja Tarragona amb conveni estatal.

APRODISCA realitzarà els treballs de recuperació ecològica i paisatgística del tram final del riu Milans, al municipi de l’Espluga de Francolí.

Entre gener i maig d’aquest any el Grup Incorpora Tarragona ha facilitat un total  de 222 llocs de treball a persones en risc o situació d’exclusió gràcies a la col·laboració de 118 empreses tarragonines. Entre els col·lectius atesos destaquen a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, dones víctimes de violència de gènere i immigrants.

Aquesta projecte té com a principal objectiu establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear un clima de comprensió i col·laboració entre elles que es tradueixi en oportunitats per aquells qui més ho necessiten.

El programa Incorpora està adreçat a col·lectius en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada, immigrants, víctimes de violència de gènere i exreclusos, entre d’altres.

Una xarxa amb 20 tècnics d’inserció laboral a la província de Tarragona

El tècnic en inserció laboral és una figura clau per al desenvolupament del programa Incorpora. D’ell depèn l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa que ho fa. A la província de Tarragona, el programa compta ja amb 20 d’aquests professionals.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions prèvies, simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitza el tècnic d’inserció laboral hi ha la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de l’adhesió de noves empreses al programa.

 

Comentaris: