Mesures excepcionals preses per APRODISCA per la situació de la pandèmia del coronavirus

Mesures portades a terme des del dia 12 de març

Donada la situació excepcional provocada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, la direcció d’acord amb les directrius de la Generalitat de Catalunya, ha decidit implantar les diferents mesures a nivell organitzatiu i com a mesura excepcional per tal d’evitar la propagació del virus.

A partir d’avui els nostres serveis terapèutics i d’inclusió social; STO, servei de lleure, serveis de Suport a la Inserció Laboral, servei Prelaboral, SOI, formació i inserció laboral s’ha decidit que quedin suspesos fins a nou avís i sobretot posant atenció en els serveis on es troben persones més vulnerables.

Restarem atents a l’evolució de les mesures i canvis que el Govern de Catalunya notifiqui i volem remarcar que aquestes mesures s’han adoptat amb caràcter provisional, excepcional i d’urgència.

Comunicat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de 13 de març de 2020.

Dia 16 de març

Mesura 1. Mantenir oberta la llar-residència de Montblanc i el pis de suport als joves ex-tutelats disminuint al màxim el nombre de persones residents per facilitar i disminuir el risc i la càrrega de treball dels nostres companys que estant treballant. Donar les gràcies als companys que treballen aquests dies que segur que no és gens senzill. També hem de donar les gràcies a totes les famílies que han entès i s’han fet càrrec d’aquesta complexa situació i han acollit els seus familiars a casa seva de nou per minimitzar riscos de possibles contagis.

Mesura 2. Disminuir les visites als domicilis del Programa de Suport a l’Autonomia i dels tutelats a càrrec de la Fundació Tutelar, garantint seguiments ajustats i personalitzats per totes les persones que fan ús dels serveis. També amb l’objectiu de disminuir risc de contagis i poder disposar de més persones disponibles i preparades per quan si, s’escau, sigui necessari.

Mesura 3. Seguir garantint l’atenció a les persones grans que ens necessiten des del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD). Hem extremant les mesures de prevenció i autoprotecció i hem disminuït els serveis que no es valoren de vital necessitat. També un agraïment més sincer a les professionals del servei que treballen aquests dies.

Mesura 4. Tancament dels serveis diürns d’atenció a persones (STO, SOI, SPL, Lleure, Formació Ocupacional i Departament d’Inserció) per tal de minimitzar el risc de contagi i protegir la salut de totes les persones dels serveis. També amb l’objectiu de disminuir risc de contagis i poder disposar de més persones disponibles i preparades per quan si, s’escau, sigui necessari.

Mesura 5: Disminuir la presència de moltes persones treballadores als centres. Hem facilitat la conciliació i donat confiança per treballar des de casa amb l’objectiu de garantir operacions administratives bàsiques i seguiments telefònics a totes les persones dels serveis d’atenció.

Mesura 6: Ser corresponsables amb els nostres clients de les seccions productives almenys fins que ells en donguin instruccions de tancament i/o que el Departament d’Economia de la Generalitat o el Ministerio de Economía publiquin quines mesures econòmiques tenen previstes. Avui i fins a nou avís, els companys del CET estant treballant amb el mínim de personal i amb estrictes mesures de protecció, les seccions de manipulats de Montblanc i la Selva, la secció de neteja i la indústria alimentària considerada com a servei essencial per garantir l’abastiment d’aliments a la població.

Els professionals dels serveis diürns d’atenció a persones mantenen diàriament un contacte amb elles i les seves famílies amb trucades, vídeotrucades i/o mails.

Podeu seguir l’actualitat sobre el coronavirus adreçada a persones amb discapacitat, famílies i professionals a les webs de Dincat i AEES Dincat

Documents d’interès:

 

 

Comentaris: