Visita a Mas Fàbregues per la II Caminada de Primavera de Constantí

El passat 14 de maig va tenir lloc la II Caminada de Primavera que organitza l’Ajuntament de Constantí, tot un recorregut amb el guia cultural el Sr. Ricard Escarré que els feia l’explicació de cada detall important en el trajecte, aquest any  però, com a novetat passaven per la finca de Mas Fàbregues, l’edifici senyorial construït l’any 1916 amb la torre d’estil modernista que deu el seu nom al financer reusenc Evarist Fàbregues.

Mentre els caminants feien el seu camí, a Mas Fàbregues els esperaven les famílies i tota la gent que va voler participar d’aquesta jornada a la finca, els més petits es van distreure pintant dibuixos de fruites i verdures, amb jocs infantils etc….

A 2/4 d’1 del migdia arribaven els gairebé 200 caminants cansats i acalorats però els esperava un petit refrigeri amb els productes ecològics que s’elaboren des d’Hortus Aprodiscae, seguidament l’Anna Mas va explicar els inicis del projecte APRODISCA Ambientals i Ecològics, l’empresa d’inserció que té per objectiu la integració sociolaboral de les persones en situació d’exclusió social del Camp de Tarragona i com des de la finca cedida per la Generalitat de Catalunya des de l’any 2007 s’han treballat aspectes laborals, socials i formatius de les persones d’aquest col·lectiu, i que a la vegada complimenta el projecte d’agricultura ecològica de l’entitat.

Van concloure l’exposició dos nois, l’Edgar i l’Àlex, que de manera testimonial van explicar la seva vivència i el seu dia a dia de treball a la finca i del canvi que havia fet les seves vides amb aquesta experiència.

Per finalitzar la jornada tots els participants van anar a dinar al Mas de Sant Ramon, tot donant per tancat un dia esportiu i lúdic.

Gràcies a tots per participar!!

 

 

 

Comentaris: