Xerrada “Esperança de vida, però amb qualitat de vida”

El dimecres dia 11 de març a les 18 h es va celebrar una xerrada a sota l’eslògan “Esperança de vida, però amb qualitat de vida” a l’Associació de dones de Montblanc ADOMONT.

La xerrada va anar a càrrec de la Sra. Grego Martín, efermera amb una àmplia experiència i que fa de voluntària a la nostra entitat, va parlar de l’anomenada 4a joventut en la que implica una nova mirada a l’envelliment, a l’augment de les malalties cròniques i les seves pluripatologies, amb un augment dels tractaments farmacològics que actualment afecten el 96% dels pacients del nostre país i que suposen entre un 75 i 80% de la despesa sanitària.

Actualment Espanya és el segon país europeu on l’índex d’esperança de vida és més elevat, on els majors de 65 anys suposen el 17,5% del total de la població: 8.116.347 persones i es preveu que l’any 2049 aquest grup sigui el 37% del total: 15.222.174 persones.

Segons uns estudi europeu de 50+ demostra que el 80% de les persones volen envellir a casa seva, amb el seu entorn familiar i social.

Degut a tots aquests canvis sociodemogràfics de la nostra societat i per tal de donar resposta a les noves necessitats en vers a l’envelliment de la població, Aprodisca aposta per un nou projecte innovador i internacional utilitzant una tecnologia que ha estat premiada per la ONU i provada en diferents països de la UE.

Així doncs, amb aquest nou projecte de teleassistència/teleconsulta es complementa el servei d’ajuda a domicili SAD ja existent a la nostra entitat, i que anirà dirigit a persones grans, dependents i/o amb discapacitat, amb una visió més humana i integral de la persona per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Nous temps, noves necessitats, nous reptes i nous projectes!!

Comentaris: