Fundació Privada Tutelar

El servei de Protecció Legal i Patrimonial es porta a terme des de la Fundació Privada Tutelar APRODISCA una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu desenvolupar funcions de protecció social, jurídica i econòmica per a persones en situacions de dependència.

La seva finalitat és donar resposta a aquelles famílies que tenen al seu càrrec a persones grans, persones amb discapacitat i/o persones amb malaltia mental i que volen comptar amb una alternativa futura i de protecció per als seus familiars, caracteritzada bàsicament per una tasca d’administració i guarda dels bens de la persona i de garantia de l’exercici dels seu drets, tot vetllant perquè aquestes tinguin la màxima qualitat de vida, orientada a la promoció de l’autonomia personal.

La Fundació Privada Tutelar APRODISCA, és una entitat privada sense ànim de lucre que, constituïda el juny de 2010, té com a objectius la protecció i defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lecutal i/o malaltia mental al llarg de tota la seva vida.

LA NOSTRA MISSIÓ

Millorar la seva qualitat de vida i l’autonomia personal, i realitzar les accions encaminades a assegurar la protecció i en garantir tots els seus drets personals i patrimonials.

LA NOSTRA VISIÓ

Ser el referent en el nostre àmbit d’actuació dels serveis promoguts per la Fundació, liderant-ho per mitjà d’una organització i un funcionament òptim i de qualitat.

Les entitats tutelars vetllem per l’adequada prestació de serveis i, en cas que la persona tutelada no compti amb recursos econòmics propis, assegurem, mitjançant els mecanismes establerts per les prestacions socials i sanitàries de la comunitat on resideix, la cobertura de les necessitats de la persona tutelada

SERVEIS QUE OFERIM
  • Informar y assessorar: en materies jurídiques sobre incapacitació, tutela, anomenament de tutors, testaments i altres fòrmules relacionades amb la protecció de l’incapaç
  • Servei de Pretutela: Adreçat fonamentalment a la família, la funcionalitat d’aquest servei és la formalització d’un compromís moral no vinculant, adquirit entre l’entitat tutelar i els pares o l’administració, que es formalitza de manera habitual mitjançant escriptura notarial i que deixa palesa la voluntat de designació futura com a tutor del seu fill/a familiar i/o tutelat a la Fundació Privada Tutelar APRODISCA.
  • Servei de Curatela: Un cop el jutge dóna la sentència d’incapacitació parcial, la qual estableix quina persona amb discapacitat pot ser sotmesa a curatela. La curatela és un càrrec d’assistència, complementant la capaci- tat no plena d’una persona. Per tant, el curador no supleix ni representa, ni cui- da a la persona amb discapacitat, sinó que solament complementa la seva ca- pacitat en aquells actes que no pot realitzar per ell mateix. 
  • Servei de Tutela: La tutela és l’autoritat conferida a una persona física o jurídica, anomenada tutor, per a tenir cura d’una persona i dels seus béns, per ésser menor d’edat o haver estat declarat incapaç. Tutelar no vol dir conviure, vol dir representar la persona i procurar-li el màxim benestar possible. La sentència d’incapacitació (o la re- solució judicial que la modifiqui) és l’encarregada de dir quina persona amb discapacitat pot ser sotmesa a tutela. La tutela es fa necessària quan la persona ja està incapacitada i els pares no hi són o no poden exercir les seves funcions. El servei es configura al voltant de la per- sona a qui es presta el servei i consisteix en tenir cura integral de la persona que és encomanada a la Fundació Tutelar. 

Demaneu informació sobre el nostre servei, indicant-nos quina és la vostra necessitat.

 

 

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...