Programes d’Inserció

Programes d'Inserció

PROGRAMA SIOAS 2023

Núm. Exp. STC044/23/000024

RESOLUCIÓ EMT/2649/2023, de 14 de juliol, per la qual es convoquen les subvencions per a la realització dels serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental, per a l’any 2023 (ref. BDNS 642015).

Objectiu
Promoure i assolir la màxima integració laboral i facilitar l’adaptació social i laboral de les persones treballadores amb especials dificultats d’inserció laboral en empreses del mercat ordinari de treball, mitjançant la metodologia d’avaluació i formació per competències i del Treball amb Suport (TaS).

Requisits de participació

El programa va dirigit a persones majors de 16 anys que:

– Tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%.
– Estiguin inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació no ocupades.
– Siguin treballadores en actiu i estiguin inscrites al SOC com a millora d’ocupació.
– Siguin treballadores en actiu en empreses del mercat ordinari que es troben en fase de seguiment a la inserció i/o treball amb suport.

Accions previstes

S’elaborarà un pla d’atenció individual, acordat amb la persona participant, i es pactaran una sèrie d’accions individuals i grupals adequades al seu perfil i objectius professionals. Aquestes accions poden ser:

– Tutories individualitzades.
– Tutories grupals de recerca de feina.
– Formació en competències transversals.
– Formació en competències de base d’accés a l’ocupació.
– Formació en competències instrumentals
– Formació en alfabetització informàtica.
– Pràctiques formatives no laborals en empreses.
– Treball amb suport.
– Seguiment posterior a la inserció.

Les accions esmentades es duran a terme tant a les instal·lacions d’APRODISCA al municipi de Montblanc com al municipi de La Selva del Camp.

Les persones interessades han de realitzar la seva inscripció per participar de les entrevistes de preselecció a: sol·licitud d’entrevista

“Projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i  cofinançat per la Unió Europea”

___________________________________________________________________________

PROJECTE SINGULARS 2023

Núm. Exp. SOC020/23/000073

 

RESOLUCIÓ EMT/2420/2023, de 26 de juny, modificada per la Resolució EMT/3704/2023, de 30 d’octubre, per la qual s’obria la convocatòria, per a l’any 2023, per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars, que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC –SINGULARS) (ref. BDNS 706125).

Programa adreçat a persones joves d’entre 16 i 29 anys amb diversitat funcional, demandants d’ocupació no ocupades, on a través del present programa realitzem actuacions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció (mitjançant la metodologia del Treball amb Suport) a entorns ordinaris. També es realitzen activitats socials, culturals i cíviques, visites en entorns productius i pràctiques en empreses.

El nostre objectiu és promoure la igualtat d’oportunitats dels joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, mitjançant processos d’actuacions personalitzades d’orientació, intermediació, formació tècnic professional adreçades a la inserció laboral i/o retorn al sistema educatiu, a través d’acompanyaments i suports individuals de la persones joves.

Les accions esmentades es duran a terme tant a les instal·lacions d’APRODISCA al municipi de Montblanc com al municipi de La Selva del Camp.

“Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)”.

Projecte Incorpora

Qui pot rebre aquest servei? Persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o persones en situació o risc d’exclusió social en edat laboral.

Incorpora de “la Caixa” és un programa d’intermediació laboral que combina les necessitats del teixit social i empresarial d’una manera òptima, perquè l’èxit de la integració laboral estigui assegurat.

A aquest efecte, és un servei integral gratuït amb tècnics d’inserció laboral que proporcionen tot l’assessorament que l’empresa necessita, i també un suport complet en totes les fases del procés: des de la selecció fins a la integració plena en el lloc de feina. La tasca de suport i seguiment que duen a terme els tècnics d’inserció és fonamental perquè, tant l’empresa com el treballador, experimentin un procés d’integració òptim.

Impulsem la integració laboral dels col·lectius en risc d’exclusió social:

  • Persones amb discapacitat física, psíquica, sensorial i amb trastorn mental
  • Immigrants
  • Joves amb dificultats
  • Dones víctimes de violència domèstica
  • Aturats de llarga durada
  • Més grans de 45 anys
  • Persones privades o exprivades de llibertat

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...

Donatiu