Història i premis

La nostra història


Un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat intel·lectual aconsegueixen un aula d’educació especial dins d’un centre escolar normalitzat a Montblanc.
Es crea I’Associació Tilmar per promoure serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca una vegada finalitzin la seva edat d’escolarització.
L’Associació Tilmar crea un taller ocupacional amb cinc joves, que havien finalitzat la seva etapa escolar. Es construeix part de la seu d’APRODISCA.
Creació del Centre Ocupacional per donar servei diürn a les persones amb discapacitat intel·lectual.
Es crea el Centre Especial de Treball on es realitzen manipulats i serveis d’impremta i arts gràfiques per a empreses del municipi i de la comarca.
S’acorda la modificació dels estatuts i el canvi de denominació que passa a ser APRODISCA (ASSOCIACIÓ PRO PERSONES AMB DISMINUCIÓ PSÍQUICA DE LA CONCA DE BARBERA) i és declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior. Esdevé Centre Col·laborador del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, realitzant Formació Ocupacional especialitzada per a persones amb diversitat funcional. Iniciem el projecte europeu “PROJECTE HORIZON – lnserció a la Conca de Barbera” A través d’aquest projecte APRODISCA realitza processos d’acompanyament a la inserció laboral en un entorn ordinari mitjançant el Treball amb Suport (TaS).
Són habitatges compartits i per a persones amb discapacitat que necessiten de forma permanent o temporal la supervisió i/o ajuda per a les activitats diàries.
Un grup de families amb fills amb discapacitat es posen en contacte amb APRODISCA per impulsar conjuntament la creació d’un centre a La Selva del Camp (al Baix Camp) que reproduís el tarannà i els valors d’APRODISCA i que treballés per a la inserció laboral en entorns ordinaris.

CERTIFICACIÓ EN QUALITAT ISO 9001 :2000. APRODISCA és certificada en Qualitat ISO 9001 :2000.
El programa de Vida Independent està dirigit a persones que han optat per viure en un habitatge propi o de lloguer, soles, amb parella o amb altres persones. S’ofereixen els suports necessaris per promoure la integració social i afavorir la seva autonomia.

El mateix any es crea l’activitat productiva del Servei de Jardineria
Durant aquest any s’inicia l’activitat productiva del Servei de Neteja APRONET.

HORTUS APRODISCAe registra la seva marca comercial (MARCA Nº2.798.546). Elaborem i la comercialitzem de productes i menjars ecològics, amb l’objectiu de crear i mantenir llocs de treball per a les persones amb discapacitat
Entra en funcionament el nou centre d'APRODISCA al Baix Camp, on oferim serveis especialitzats tant terapèutics com laborals.

Aquest mateix any es crea el Grup d’AUTOGESTORS APRODISCA L’objectiu del grup és aconseguir la seva pròpia autonomia, parlant per ells mateixos i representar els seus propis interessos, sent els seus propis portaveus.

Descarrega’t la llibreta dels nostres 25 anys

LLIBRETA 25 ANYS D'HISTÒRIA


Creem la Fundació Privada Tutelar APRODISCA amb l’objectiu de protegir i defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental durant tota la seva vida.

Aquest mateix any inaugurem la Llar-residència al municipi de La Selva del Camp i les noves instal·lacions de la lndústria alimentària per garantir la creació de nous llocs de treball.
Celebrem els 25 anys d'Aprodisca amb diversos actes.

Iniciem el projecte de voluntariat per promoure una societat més justa, solidària i compromesa.

El 2011 també creem la coral d'Aprodisca, formada per cantaires amb discapacitat intel·lectual procedents dels serveis ocupacionals i dirigida per un dels nostres voluntaris.

Concessió de l’autorització per actuar com a AGÈNCIA DE COL·LOCACIÓ amb el número 0900000038
Iniciem el SAD, un servei dirigit a persones grans, persones amb alguna dependència física o psíquica i a menors que necessitin suports al seu domicili.
lnaugurem les noves instal·lacions del Servei de Teràpia Ocupacional a Montblanc cedides per I’ajuntament.

Durant aquest any celebrem la 1a setmana d’APRODISCÀNIA Durant 4 dies (del 30 de novembre al 3 de desembre de 2016) organitzem 12 actes amb l’objectiu d’apropar l’entitat a la comunitat. Aprodiscània culmina amb la 1ª Edició dels Premis de Responsabilitat Social Corporativa

Aquest any també creem el Grup de Suport de Germans, format per persones que tenen algun germà amb diversitat funcional. És un espai per facilitar l’aprenentatge, compartir experiències i inquietuds i on es fomenta el coneixement mutu.

EL 2016 s’inicien les obres d’ampliació de la llar-residència de Montblanc per augmentar la seva capacitat i passar de 19 a 25 residents.
Celebrem el 20è aniversari de la constitució del Servei d’lnserció Laboral que promou la inserció de persones amb discapacitat en empreses ordinàries basat en la metodologia d’acompanyament del treball amb suport (TaS).
Inaugurem l’ampliació de la llar-residència a Montblanc,amb sis noves places. La llar-residència passa a tenir una capacitat per a 25 persones.
Inaugurem “Les 3 Esses” a l’ermita de Sant Josep, un bar-restaurant que permet seguir generant ocupació per a persones amb discapacitat. És un projecte gastronòmic que a més, també implica la gestió i custòdia de l’entorn natural.
Obrim un nou punt d’atenció del Servei d’Orientació i Acollida a Montroig del Camp i a Miami Platja. El mateix any obrim un nou centre d’atenció a les persones amb discapacitat a Vila-seca, gràcies a una col·laboració amb l’ajuntament.

Durant aquest any elaborem el nou pla estratègic de l’Associació amb 5 línies estratègiques a desenvolupar fins al 2025.
Ampliem el projecte de Les 3 Esses de Sant Josep amb l’adquisició d’una Food Truck per recórrer el territori.

Durant el 2023 millorem l’eficiència energètica del centre de la Selva del Camp.

Impulsem el projecte Ocell de Foc del Camp amb 5 entitats més, a la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i Vila-seca.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...

Donatiu