Programes comunitaris

Famílies

Aprodisca ofereix suport a les famílies amb un espai comunitari d’intercanvi, a través de xerrades, tallers i cursos sobre l’atenció a la persona amb diversitat funcional potenciant les habilitats necessàries per tal d’enfortir i afrontar les situacions que deriven del desenvolupament de les persones amb el suport de les mares, pares i/o cuidadors. 

Aquestes activitats es planifiquen i coordinen amb la Federació DINCAT que disposa d’un catàleg i borsa de professionals.  Es vetlla per a que les temàtiques que s’ofereixen – i que escullen les pròpies famílies – tinguin un caràcter preventiu que contribueixi a modificar determinades conductes i adquirir noves habilitats personals i relacionals amb el nucli familiar i el seu entorn.

Us deixem en aquest link una guia de recursos i serveis per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, editada per DINCAT.


Serveis de Respir

Els serveis de respir són aquells programes que ofereixen les diferents administracions i també les entitats del sector de les persones amb discapacitat per tal d’oferir a les persones cuidadores la possibilitat de desconnectar durant unes hores o uns dies de la intensa dedicació que suposa tenir cura d’una persona en edat infantil o adulta amb un grau elevat de discapacitat. Dins l’àmbit dels serveis de respir existeixen dos tipus de recursos: residencials i de lleure.

Grup de germans

Són grups formats per pares, mares, germans, germanes o avis que tenen un familiar amb discapacitat i que es reuneixen per compartir la seva experiència, rebre informació sobre el món de la discapacitat intel·lectual i resoldre dubtes mitjançant la col·laboració amb altres persones amb qui els uneix un fet comú.

Objectius

  • Compartir una experiència comú entre els membres del grup (tenir un fill/a i/o germà/na amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament).
  • Crear un suport emocional entre els membres.
  • Donar informació, consell i educació sobre temes concrets.
  • Generar una nova manera de veure les coses a partir d’escoltar la resta i conèixer altres opinions i experiències.
  • Crear la socialització dels seus membres en relacionar-se amb altres persones.
  • Fomentar la realització d’accions conjuntes.
  • Fer créixer sentiments de control, autoconfiança i autoestima.

Programa d'envelliment actiu

L’envelliment actiu ajuda les persones grans a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l’abast d’acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions. D’una banda, es tracta de mantenir l’activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D’altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d’endarrerir l’aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

El terme ‘envelliment actiu’ va ser introduït per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) cap al final de la dècada de 1990 i l’any 2002 el va definir com ‘el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen’.

Les Nacions Unides van adoptar el concepte en el marc de la Segona Assemblea Mundial sobre Envelliment, celebrada a Madrid a l’any 2002. La UE va designar el 2012 com a Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, amb la finalitat d’impulsar-ne la difusió social.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...

Donatiu