Inauguració de l’ampliació de la llar-residència de l’entitat a Montblanc

Inauguració de l’ampliació de la llar-residència de l’entitat a Montblanc

El passat dia 20 de febrer, Dia Internacional de la Justícia Social, va tenir lloc la inauguració de l’ampliació de la nova llar-residència d’Aprodisca a Montblanc. Va comptar amb la presència de la Sra. Anna Mas, gerent d’Aprodisca, la Sra. Carme Sureda, com a presidenta de l’entitat, la Sra. Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, la Sra. Rafaela Pérez vicepresidenta del Consell Territorial de la ONCE a Catalunya, el Sr. Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Sra. Carme Pallàs i la Sra. Judit Pere com a segona i tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, juntament amb el veïnat, residents, les famílies, professionals socials, monitors i amics convidats en aquesta inauguració.

La Justícia Social, segons les Nacions Unides, és un principi fonamental per la convivència pacífica i pròspera dins i entre les comunitats i els països. Es promou la justícia social quan s’eliminen les barreres que enfronten les persones per causa de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o per motius de discapacitat.
L’objectiu d’aquesta reforma i ampliació de la llar-residència és poder donar resposta a la llarga llista d’espera, oferint sis noves places de residència a les persones amb discapacitat intel·lectual, en la que fins ara hi viuen 15 persones.

Aquestes persones necessiten de forma permanent o temporal la supervisió i/o ajuda per a les activitats de la vida diària, tenint així, l’opció de fer un pas cap a una vida independent i que serveixi de passarel·la d’entrenament per aconseguir-ho.

La inauguració ha estat possible gràcies a l’adquisició d’uns baixos al mateix edifici on ja s’hi residia des fa 20 anys, donant-li continuïtat i que han permès la reforma i ampliació duta a terme en aquesta llar-residència. S’ha fet un habitatge actual i acollidor, adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, creant també unes estances àmplies per a que cada resident tingui els seus propis espais, preservant la seva intimitat.

Les obres han estat possibles a nivell de finançament gràcies al treball en equip i la col·laboració público-privada en un 30%, un altre 30% que prové de fons públics tant del Ministeri com del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el 40% restant, han estat finançats amb fons propis mitjançant préstecs hipotecaris i recursos de l’associació.
Destacar també el donatiu que s’ha rebut de l’empresa Canon Business Center Tarragona a disposició per a la llar-residència amb l’entrega de 1.200 € el mes de desembre de l’any passat. Per altre banda, els familiars de dos residents han fet també uns donatius: la Mª José, mare del Marcos, regalant un televisor i l’Inma, germana de l’Abel, donant un conjunt de roba de llit per a cada resident.

L’esperit de la llar des dels seus inicis l’any 2000 ha estat sempre fomentar la vida en comunitat entre persones amb la culminació de la seva independència i qualitat de vida; un exemple de convivència i inclusió a la comunitat compartint un espai amb les veïnes i veïns, que durant tot aquest temps, gràcies al seu acolliment i estima, són una demostració més en direcció a un món cada vegada més inclusiu i cap a una economia més social i solidària.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...

Donatiu