Realitzem millores en diversos entorns naturals de la Conca de Barberà

Realitzem millores en diversos entorns naturals de la Conca de Barberà

El camí dels Espadats de l’Anguera de Pira és un itinerari natural que, tot i estar senyalitzat, era poc freqüentat perquè cal creuar el riu Vallverd en diverses ocasions durant el recorregut. Amb el temps això havia provocat que, en alguns trams, la vegetació també dificultés el pas de les persones. Aquest 2024 un equip del servei de jardineria d’APRODISCA ha estat treballant a la zona, col·locant passeres de fusta que faciliten el pas i desbrossant alguns trams del sender. Uns treballs que ara permeten gaudir de la ruta i d’aquest entorn natural.

La de Pira és una de les 5 actuacions que el servei de jardineria de l’entitat realitzarà a la comarca de Conca de Barberà al llarg d’aquest any. A Vimbodí, per exemple, properament es treballarà per recuperar l’itinerari del gorg i la Font del Boyó que va desaparèixer amb la riuada de l’octubre del 2019. A part de desbrossar la vegetació i podar arbustos també es col·locaran passares. I una altra ruta que es recuperarà és la de l’accés al gorg i a la Font de la Roca, a Rocafort de Queralt.

Uns treballs que ja han finalitzat són els del mirador de Vallfogona de Riucorb. En aquesta zona s’han fet tasques de desbrossament i de talla de la canya americana.

Treballs de manteniment a la Vall de Montblanc

Al llarg d’aquest any, el servei de jardineria també té previst realitzar tasques de conservació i manteniment a l’entorn de la Vall de Montblanc: neteja de senders, poda d’arbres i arbustos o la revisió de l’estat de conservació de les baranes i la senyalització instal·lada entre d’altres.

 

La realització de tots aquests treballs permeten la transformació i millora d’espais verds de la Conca de Barberà i la creació i conservació de llocs de treball per a persones amb especials dificultats.

 

Totes aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions per Centres Especials de Treball d’iniciativa social i empreses d’inserció per la conservació i millora d’espais naturals, per l’exercici 2023. La subvenció per a la conservació i millora d’espais naturals de diversos municipis de la Conca de Barberà té un import de 25.000€ i la de conservació de l’entorn de la Vall de Montblanc és de 5.000€.

 

 

Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...

Donatiu